viernes, 5 de febrero de 2010

ACTIVITAT 14: Comentari de text pàg 129

Idees principals
Els habitants d’una ciutat aprenen a comportar-se i adquireixen coneixements gràcies a la cultura, aquesta sense ciutat o poble no podria existir, ja que ofereixen una forma de viure, i és defineix com el mitjà que éssers humans han creat amb les seves idees, institucions, estris, idioma, eines, serveis i sentiments.


Títol del text
La cultura fet diferencial de la ciutat.

Anàlisi del text
La cultura són fonaments que fan l'ésser humà persona, ideals i modals que l’ésser humà adquireix, distanciant-lo del salvatgisme. La cultura és la forma que tenen els habitants d'una una ciutat de viure, el mitjà basat amb idees, institucions, estris, idioma, eines, serveis i sentiments que ells mateixos han establit. La cultura i el medi que envolta a la persona sempre es valora per sobra del món físic, el qual és on l’ésser creix, es desenvolupa i s’educa. Per tant, la cultura està més valorada, és a dir, la vida amplia el seu significat i adquireix el que és cultura. Es pot comparar amb una eina qualsevol, ja que estén les possibilitats vitals i al desenvolupament.

Comparació del text
Aquest text el podríem comparar amb la contracultura, que a diferència, és un moviment de rebel·lió contra la cultura hegemònica i presenta una cultura i societat alternatives a la tradicional. El text defineix la cultura com un eixamplament de la vida, com a un comportament que s'adquireix i s'aprén i de cap manera es podria presentar una altre, ja que la cultura està establerta i creada per tots els éssers humans, formant part ddels individus que la segueixen.

No hay comentarios:

Publicar un comentario