lunes, 15 de febrero de 2010

ACTIVITAT 17: Comentari de text

Analitza el contingut de les afirmacions següents (el problema que plantegen i les actituds que expressen) i indica com les valoraria algú que assumís una actitud intercultural.

- Jo et tolero, admeto que les coses les entenguis així, però cadascú a casa seva.
Expressa una actitud de relativisme cultural, racista i un rebuig a l'interculturalisme, si realmentja que no vol establir un contacte directe.


- Els immigrants que viuen al nostre país han d'acceptar totes les nostres formes de vida.
Mostra una actitud etnocèntrica, ja que aquesta defensa l'adaptació de les altres cultures des de la seva pròpia cuultura i amb prejudicis , una persona iterculturalista respectaria les altres cultures i deixaria que manifestessin els seus valors i creences.

-
És normal que apareguin barris aïllats de gitanos, perquè són gent amb una forma de vida pròpia; no hi veig res de negatiu.
Planteja una actitud relativisme i la separació entre cultures que es toleren però no tenen interès a establir contacte, prefereixen una separació. No seria un objectiu intercultural, ja no promou el diàleg entre cultures.

- Com han de tenir feina els immigrants si no en tenim nosaltres!
Expressa actitud racista i també aporofòbia (menyspreu envers els pobres), a més és un comportament totalment etnocentrista i segons un interculturalista, obtindria el treball aquell més capacitat, ja que les oportunitats estan donades a mateixa escala.

- Impossible entrendre's amb els paios!
Planteja actitud racista i un rebuig al diàleg entre cultures.També mostra relativisme (comunicació entre cultures és quasi impossible).

-Si al seu país no hi estan bé, és culpa seva. Què podem fer-hi nosaltres?
Mostra una actitud etnocèntrica, no intervé en cap altra cultura ni es preocupa, manifesta un cert rebuig a que es trobin en el "seu" pais.



Integració immigrants a Catalunya


No hay comentarios:

Publicar un comentario