domingo, 4 de octubre de 2009

PRIMERA AVALUACIÓ: Activitat 1



1-Defineix en un màxim de tres línies que entens per filosofía. Conjunt de conceptes universals, sorgits dels perquès de tots els quelcoms de la vida i més enllà. Per mi la filosofia es el voler saber, preguntar-se i acceptar en ocasions no trobar resposta.

2- Quins temes tracta? Tots els temes, la vida, l’home, l’existència de l’home

3- Qui era Sòcrates? Què en saps? Filòsof de l’antiga Grècia i que és un dels principals representants de la filosofía grega.

4- Quan va sorgir el pensament occidental? Segle VI a.C.

5- Perquè existim? Existim gràcies a l’atzar i la ciència, el perquè de la nostra existència es una pregunta que no podrem contestar amb una resposta cocherent y demostrable.

6- Perquè existeix la política? És el govern del poble i s’encarrega d’organitzar els ciutadans d’un lloc, pel bon funcionament d’aquest mateix.

7- Creus que t'has de comportar seguint uns valors? Si. A través dels valors que nosaltres escollim com actuar, podem forjar una part del nostre carácter que no fa per condicionament. Els valors són virtuds que ens ajuden a créixer com a persones.

8- Creus que ets un bon ciutadà? Raona la resposta.Crec que si. Seguint les normes de respecte entre els altres ciutadans i per la ciutat o hi ha d’haver cap problema.

9- Esmenta 5 filòsofs. Immanuel Kant, Aristòtil, Plató, Jean-Paul Sartre i Carl Max

10- Perquè l'ésser humà necessita la cultura?Per evolucionar i no viure com retrògrades, és a dir donar pas a un avenç com a éssers racionals, enriquint i fent ús dels nostres coneixements.

11- Som lliures? Si. Tenim una llibertat molt debatida ja que comporta unes repercusions que fan que no siguin una llibertat absoluta. Tot i així, tenim l’oportunitat de poder escollir entre diverses opcions.

12- Què es la bellesa?És una qualitat o característica que plau universalment. Però tot i així es un concepte molt subjectiu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario