domingo, 4 de octubre de 2009

PRIMERA AVALUACIÓ: Activitat 2


  • QUÈ ÉS LA FILOSOFIA?
La Filosofia no és una ciència exacta, tampoc un conjunt de coneixements que es poden adquirir. És aprendre a reflexionar a admetre que no sabem res, és voler cercar respostes. La Filosofia, segons indica la mateixa paraula és l’amorper la saviesa. El saber bàsicament s’adquireix estudiant, observant, vivint la pròpia vida i no perdre cap detall d’allò que és important, tot i que mai ningú serà capaç de dir que plau de saber totes les respostes.
Tots els factors anteriors m’han portat a una conclusió per definir des del meu punt de vista que és: La Filosofia és l’estudi de tot el que ens envolta, no només físicament en l’espai sinó també en el nostre interior, no té límits de temes. És el conjunt de totes les preguntes que l’ésser humà pot formular-se, el recull de tots els perquès y coms. És donar voltes en cercles ja que cap teoria es pot comprovar.
En la meva opinió tots hem de ser filòsofs davant la nostra vida, ser capaços de viure-la sabent que no sabem res d’ella. Però no ens hem d’aprofitar d’aquesta actitut de “Jo no sé res”, ignorant totes les nostres inquietuts. Trobar respostes a les nostres preguntes pot ser un bon fi si durant el camí hem establert una relació propera amb la cultura, però mai serà la finalitat absoluta.
Quan tenim contacte amb la Filosofia? Quan tenim més preguntes que abans, quan apareix la nostra curiositat per allò que ignorem.

No hay comentarios:

Publicar un comentario