viernes, 15 de enero de 2010

PRIMERA AVALUACIÓ: Activitat 6. Comentari de text.


L' objecte de la filosofia és l' aclariment lògic del pensament. La filosofia no és una teoria, sinó una activitat. Una obra filosòfica consisteix essencialment en elucidacions. El resultat de la filosofia no són " propocicions filosòfiques" sinó l' aclariment de les propocicions. La filosofia ha d' aclarir i delimitar amb precisió els pensaments que d' una altra manera serien, per dir-ho així, opacs i confusos



1. Idees principals del text
El text de Ludwig Wittgenstein tracta de la filosofia, i afirma que el seu objectiu no és tenir un contingut propi sinó la funció d'interpretar i aclarir els diferents enunciats per fer més fàcil la comprensió. Determina quina és la tasca de la filosofia.


2. Posa un títol al text.
L'aclariment i la filosofia.


3. Funció de la filosofia segons el text
La filosofia segons el text, pretén l'aclariment de pensaments que són confusos, opacs, obscurs i creen confusions.


4. Per què Wittgenstein afirma que la filosofia és una activitat? Comenta la frase subratllada.

Perquè diu que es basa en elucidacions, és a dir, en aclariments, definicions... En el moment que donem l'aclariment sobre un dubte, es realitza una tasca, aleshores parlem d'activitat.
En la frase indicada l'autor explica que la filosofia té una funció lògica lingüística, és a dir no ha d'intentar parlar sobre el món, per això mateix es diu que no és una teoria sinó una activitat,perquè té una finalitat i es realitza una tasca pràctica, la qual consisteix en aclarir els enunciats, ha de donar rigor als pensaments confusos i obscurs.



5. Quin mètode defensa l'autor? Compara'l amb dos més.
Wittgenstein defensa el mètode analiticolingüístic, aquest mètode diu que la filosofia té una funció d'aclariment dels pensament i les idees, analitza el llenguatge i intenta aclarir-lo, perquè els pensaments filosòfics siguin més accessibles.

El mètode empiricoracional, se centra en conèixer l'origen del saber, no fomentar-ho o fer-lo més intel·ligible. Vol saber el que es comú, el que roman invariable i quelcom que canvia.

El mètode trascendental si vol fomentar el saber, donar-ne raó però el seu punt de vista s'estableix des del subjecte i no en el objecte com en la resta de mètodes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario